Moj TV - TV Program za 200+ kanala
S Tamarom u akciji: Podsećanje na akciju i  pomoć sedmočlanoj porodici Perić, Voluje/Кučevo
Ovog petka podsetićemo se akcije pomoći iz pete sezone koja je bila posvećena sedmočlanoj porodici iz Кučeva.
30. januar 2019.

S Tamarom u akciji: Podsećanje na akciju i pomoć sedmočlanoj porodici Perić, Voluje/Кučevo

 

RTS1, petak 01. februar u 21.00
 
Dok Tamara i njen tim selektuju porodice i pripremaju snimanja novih emisija za sedmu sezonu serijala koji počinje u martu 2019, ovog petka podsetićemo se akcije pomoći iz pete sezone koja je bila posvećena sedmočlanoj porodici iz Кučeva.
 
Porodica Perić je najsiromašnija romska porodica na opštini Кučevo. Slađan i Jasmina su u braku sedamnaest godina i bez obzira na nemaštinu, odgajili su petoro divne dece koja su odlični đaci. 
 
Na početku braka, Perići su živeli u zajednici sa Slađanovim ocem i taj period  oboje pamte kao najteže godine braka. Međutim, Slađan je vrednim radom na građevini uštedeo dovoljno novca da kupi u selu Voluje, u blizini Кučeva. Iako se radilo o staroj kući od blata, bez kupatila, funkcionalne i kvalitetne stolarije, supružnici su bili zadovoljni jer su živeli sami, niko ih nije maltretirao niti uslovljavao za osnovne životne potrebe. ..
 
Sedmočlana porodica Perić izdržava se od Slađanovih dnevnica, socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Deca David (13), Andrijana (11), Anđela (9) dobijaju knjige i školski pribor, kao i ishranu u školi od Mesne zajednice. Zajedno pomažu majci oko svih kućnih poslova i čuvaju mlađu sestru Кatarinu (5) i najmlađeg brata Andriju (1).
 
David, Andrijana i Anđa Perić vežbaju čuveni „volujski folklor“, koji se izvodi na štulama. Njihovi drugari, sa kojima usavršavaju ovu veštinu su ih i prijavili za akciju humanitarnog projekta i TV serijala ”S Tamarom u akciji”. 
 
 
Tim Tamare Grujić je u selu Voluje kod Кučeva imao još jednu paklenu nedelju tokom akcije za pomoć porodici Perić- vremenski uslovi ponovo su otežavali rad... Uz dragocenu pomoć opštine Кučevo, javno- komunalnog preduzeća iz Кučeva kao i mnogih privatnih preduzetnika (koji su pomogli i materijalno i ljudstvom),  ekipa je uspela da uvede vodu u kuću, napravi kupatilo i kuhinju, sredi, krov, okućnicu, fasadu i uredi dvorište.
 
 
Dok su se odvijali veliki građevinski poduhvati na kući Perića, Tamara je uspela da u društvu članova ove porodice, obiđe impresivne prirodne lepote Zvižda i Homolja, pećine Ceremošnju i Ravništarku, da vidi kako se ispira zlato na pritokama Peka i sazna se igra folklor- na štulama...
 
 
Uz pomoć mnogih kulturno- umetničkih društava tog kraja, raskošno su dočarane vrednosti i poruke čuvene manifestacije „ Homoljski motivi“.  Poseban gost ove epizode je jedna od najvećih zvezda naše narodne muzike- Izvorinka Milošević , koja je u njenom rodnom selu (Neresnica), govorila o lepoti muzike i običaja Vlaha u istočnoj Srbiji.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala