LOVAC NA KULINARSKE AVANTURE SPREMAN ZA AKCIJU:
LOV NA DŽINOVSKE JASTOGE, SKAKANJE IZ HELIKOPTERA U VISOKE TALASE, PLIVANJE SA BELIM AJKULAMA
Pandemija virusa korona najpoznatijeg svetskog TV kuvara i putnika Gordona Remzija ove godine prizemljila je u rodnoj Velikoj Britaniji.
Vreme karantina proveo je uz porodicu, a nedostatak putovanja, uz kuhinju njemu najdražeg životnog iskustva, nadoknadiće drugom sezonom svoje emisije "Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta", koju od 13. septembra gledamo nedeljom od 22.00 na kanalu National Geographic.
Svetski poznati kuvar, višestruki dobitnik Mišelinove zvezde i zaljubljenik u takmičenje "Ajronmen" nastavlja svoju avanturu širom sveta, vođen neumoljivom potragom za kulinarskom inspiracijom. Ove godine na putešestvije nas vodi kroz Tasmaniju, Južnu Afriku, Indoneziju, Luizijanu, Norvešku, Indiju i Gvajanu, u želji da pronađe originalne i neobične recepte iz svih kutaka naše planete. Moraće da osvaja visoke planine, da se bori sa talasima od tri metra i izuzetno niskim temperaturama i da se probija kroz gusto rastinje ne bi li pronašao neke od najboljih sastojaka na svetu. Od plivanja u dubokim vodama prepunim velikih belih ajkula do učešća u tradicionalnom trčanju sa bikovima, Gordon Remzi rizikuje život u njegovoj najvećoj i najhrabrijoj misiji kako bi gledaocima ponudio nezaboravno iskustvo.
- Uvek me iznova oduševi to koliko je naš svet raznolik i pun iznenađenja. Ne možete ne ostati pod utiskom nakon što ste skijali po blatu pirinčanih polja držeći se za dva bika. Ili posle branja bibera u zrnu u džunglama Indije i plivanja sa ajkulama u vodama nadomak Durbana na jugu Afrike. Sve su to iskustva koja menjaju čoveka i čine mu život bogatijim - priznaje poznati britanski kuvar, koji će sa gledaocima u predstojećem novom ciklusu serijala podeliti i doživljaj lova na džinovske jastoge u vodama oko Tasmanije, istraživanja indonežanskog pećinskog sistema prepunog slepih miševa u potrazi za jedinstvenim gamborima, ronjenja u ledenim norveškim fjordovima, ili neobičnog surf-ribolova u Indiji. I to nije sve.
Vođen lokalnim stručnjacima i legendama o hrani, Remzi otkriva razne specijalitete i ukuse jedinstvene za različite regione sveta. Svaki sastojak koji ubere, jelo koje proba i osoba koju sretne inspirisaće ga da stvori recept od nule, osmišljen da predstavlja srce te kulture.
Neke od kulinarskih, ali i ostalih avantura koje Remzi doživljava ove sezone uključuju:
– rizikovanje života i udova učešćem u tradicionalnoj trci bikova na udaljenim pirinčanim poljima Zapadne Sumatre;
– lov na džinovske jastoge među stenama nemirnih voda Tasmanije;
– skakanje iz helikoptera u visoke talase radi skupljanja školjki duž južnoafričke obale;
– istraživanje indonežanskog pećinskog sistema prepunog slepih miševa u potrazi za džinovskim gamborima;
– trkanje četvorotočkašem po opasnim blatnjavim poljskim putevima u potrazi za svežim biljkama, američkom bik-žabom i rečnim rakovima;
– ronjenje u hladnim vodama Norveške kako bi otkrio mnogobrojne sastojke koji se mogu naći samo u fjordovima;
– neobičan surf-ribolov, koji podrazumeva da ribar, ploveći na dasci, nosi mrežu od 90 kilograma što je tradicionalna tehnika lova u Južnoj Indiji;
Producent serijala Gordon Remzi: Skriveni ukusi sveta za National Geographic je “Studio Ramsay”. Izvršni producenti za “Studio Ramsay” su Gordon Remzi, Liza Edvards i Džon Krol. Za National Geographic, izvršni producent je Betsi Forhan, potpredsednik produkcije je Kevin Tao Mos, a predsednik autorskog programa i produkcije Džef Danijels.