Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Teorije o poslednjoj sezoni Igre prestola
U nedavno datom intervjuu glumac koji tumači Brena, Ajzak Hempsted Rajt, odgovorio je na neka od golicavih pitanja vzeanih za osmu sezonu
30. avgust 2017.

Teorije o poslednjoj sezoni "Igre prestola"

Još nije ni završeno emitovanje sedme sezone "Igre prestola", a već su se na internetu pojavile brojne teorije vezane za poslednju, osmu. Neke od njih posebno golicaju maštu, poput one da je Bren, sin Neda Starka koji je u međuvremenu postao Trooka Vrana i ima sposobnost da vidi događaje iz prošlosti i budućnosti, istovremeno i glavni negativac serije, Noćni Kralj.

Na pitanje šta misli o ovoj teoriji i da li ona ima kakvih osbova u stvarnosti, glumac koji tumači Brena, Ajzak Hempsted Rajt, rekao je uz osmeh kako mu se čini da je teorija možda nategnuta, no ko zna? Mogućnost da je tačna jednako je otvorena.

Hempsted se osvrnuo na posebnosti svog lika, dečaka koji na početku sezone ostane bogalj, no čiji se karakter tokom narednih sezona toliko menja da na kraju postaje jedna od najvažnijih figura priče. Radi se o velikoj transformaciji, koja traje dugo i na koju utiče celi niz neverovatnih dešavanja, sa Ove i One strane Zida. Da sve ne bi ostalo na tome, Bren još uvek ima pokoju misteriju koju tek treba da otkrije.

Upitan o tome da li će se ispuniti obećanje koje je Brenu dala prethodna Trooka vrana (Maks fon Sidov) da će leteti tako što će "vargovati" (preuzeti telo) Viseriona, glumac kaže kako bi to bilo fantastično, no nije siguran da je Bren ipak toliko moćan da bi izveo tako nešto. U svakom slučaju, Hempsted je siguran, sa Viserionom ili bez njega, u osmoj sezoni očekuje nas susret Brena i Noćnog Kralja koji neće biti nimalo prijatan.

Ajzak priznaje kako su scene u kojima Arja ubija Maloprstića te scena u kom Bren preko vrana prisustvuje konačnom otkrivanju istine o Džonovom poreklu bile najnapetije u kojima je učestvovao. Ejdan Gillen, glumac iza lika kneza Bejliša, izneo je neverovatnu scenu u kojoj prisustvujemo neslavnom kraju jednog od glavnih spletkara i podmuklica "Igre prestola", u kojoj ih svakako ne nedostaje. "Već sami ti zbunjeni pogledi, uznemirenost, te gledanje kako se lik lomi...Briljantno" kaže Hempsted. 

Budući da filmska ekipa serije "Igra prestola" sedmu godinu za redom radi i druži se na setu, razvijajući prijateljske odnose, pa čak i ljubavne (Kit Harington i Rouz Lesli nedavno su objavili da su vereni) na pitanje kako će izgledati snimanje poslednje sezone, glumac kaže kako očekuje manje vedru atmosferu. "Do sada je pri završetku svake sezone svima pri rastanku bila pomisao, Zdravo društvo, vidimo se sledeće godine! No, sada neće biti tako. Sada je kraj" završava Hempsted.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala