Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Premijera filma Kralj Petar Prvi
Istorijski spektakl sa Lazarom Ristovskim u ulozi kralja Petra I. Krađorđevića
1. decembar 2018.

Premijera filma "Kralj Petar Prvi"

Istorijski spektakl "Kralj Petar Prvi" sa Lazarom Ristovskim u glavnoj ulozi biće premijerno prikazan u Beogradu, u sredu 5. decembra, a nakon toga u svim gradovima u Srbiji. Ristovski je takođe i režiser filma.

Nakon Beograda, 6. i 7. decembra film će biti prikazan u Novom Sadu i Nišu, a narednih dana u Kragujevcu, Kruševcu, Vrnjačkoj Banji i kraljevu.

U Gornjem Milanovcu i Čačku film "Kralj Petra Prvi" biće prikazan 10. decembra, a sledećeg dana stiže u bioskope u Smederevu i Požarevcu. U Užicu i na Zlatiboru publika će imati prilike da vidi film od 13. decembra, u Pirotu od 14, a u Lazarevcu će premijera biti održana 15. decembra. 

U Vrbasu je premijera filma "Kralj Petar Prvi" zakazakana za 17. decembar. Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpski kralj Petar Prvi Karađorđević sniman je prema motivima romana "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića. 

Filmska ekipa, koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je od 17. marta više od šest meseci, sa ukupno 110 snimajućih dana, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, Kosmaju, Sremskim Karlovcima i na Krfu. 
 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala