Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Prolece u januaru - pocetak snimanja TV drame
Premijera televizijske drame „Proleće u januaru“ očekuje se do kraja godine.
21. maj 2019.

"Prolece u januaru" - pocetak snimanja TV drame

 U sklopu saradnje Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, danas je počelo snimanje televizijske drame „Proleće u januaru“, koju je po drami proslavljenog srpskog pisca i akademika Dušana Kovačevića u scenario adaptirala studentkinja dramaturgije Ivona Janjić. Drama se snima u periodu od 20. do 30. maja u studiju FDU-a i na još nekoliko lokacija u Beogradu.

 
 
Kompletna realizacija se odvija pod supervizijom profesora Gorana Pekovića, mentora ovoga projekta, i urednika TV drame „Proleće u januaru“ Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa.
 
Drama „Proleće u januaru“ je priča o porodicama koje su počele da se skrivaju u podzemnim odajama za vreme nacističke okupacije Beograda. Uz pomoć pustolovnog profitera Marka oni proizvode oružje za pokret otpora. Ovaj posao traje i posle rata jer im njihov „dobročinitelj“ pušta fiktivne izveštaje o nemačkim pobedama kako bi održao podzemnu proizvodnju i dalje se bogatio. Marko uspeva da ubedi i svog najboljeg prijatelja Crnog da ostane skriven u podrumu kako bi mogao da samo za sebe zadrži Nataliju, ženu koju obojica vole. Nakon dvadeset godina Crni pronalazi izlaz u „gornji svet“. Iako je 1961. godina, Crni veruje da su nacisti još na vlasti jer su se obreli na snimanju filma koji prikazuje nemačku okupaciju...
 
 
Reditelji TV drame „Proleće u januaru“ su studenti četvrte godine režije na FDU Jovan Dimoski i Aleksa Mihajlović, direktor fotografije je apsolvent na smeru kamere Vladimir Ðurić, a producentski posao preuzela je studentkinja četvrte godine filmske i TV produkcije Anđela Zebić. Scenograf drame je Vladimir Ćirić a kostimograf Petra Fotež, oboje studenti Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Kompozitor muzike za TV dramu je Olga Janković, studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu. Snimanje i obradu zvuka takođe će potpisati student FDU-a, Andrej Ristevski.
 
Uloge u TV drami „Proleće u januaru“ tumače: Ivan Ðorđević (Marko), Mateja Popović (Crni), Milica Janevski (Natalija), Jovan Belobrković (Nenad), Mladen Sovilj (Bata), kao i dvojica studenata glume na FDU – Nedim Nezirović (Jovan) i Amar Ćorović (Miša). Kao specijalni gosti, u ulogama Starice i Starca, pojavljuju se Gordana Marić i Bora Nenić.
 
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala