Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Uskoro serija Engleski pacijent
Ovo ostvarenje na malim ekranima biće zajednički poduhvat kompanija Miramax Television i Paramount Television Studios.
2. decembar 2021.

Uskoro serija "Engleski pacijent"

 

Ukoliko ste ljubitelj romantičnih filmova sigurno ste odgledali redom: Gone with the Wind (1939), Doctor Zhivago (1965), pa ostvarenje iz naslova iz 1996, The English Patient.

Ove priče pratio je istorijski kontekst datog trenutka, ali i sjajna muzika. Nimalo neobično, ovoga puta govorimo o poslednjem navedenom, jer je ovo mesec u kome slavi mini jubilej – četvrt veka postojanja, a uz to imamo i najavu za seriju istog naziva. 

Podsetimo se ukratko radnje filma, u kome Žilijet Binoš tumači kanadsku bolničarku, koja dobije zadatak da se brine o teško ranjenom čovjeku, koga igra Rejf Fajns. Očekivano, on ne zna svoj identitet, ima povrede koje čine da izgleda neprepoznatljivo, ali uz sebe uvek čuva zbirku Herodotovih priča, u kojoj se nalaze rukom ispisane poruke i fotografije. Njegova njegovateljica čita sadržaj knjige sa idejom da njen pacijent povrati pamćenje, koje krije veliku ljubav, nažalost izbrisanu surovošću rata.
 
Podsećanja radi, reč je o ekranizaciji romana Majkla Ondačija, koji se odvija u urušenom italijanskom manastiru, a žanrovski bismo ga mogli smestiti u melodramu. Film predstavlja spoj sadašnjosti i prošlosti, gde vidimo predele Sahare u periodu Drugog svetskog rata.
 
Reditelj Entoni Mingela opredelio se za sjajnu glumačku ekipu i verodostojan prikaz rata i njegovih posledica, lišen svake sentimentalnosti. Ovakav pristup pokazao se kao ispravan jer je nagrađen nominacijama za čak 12 Oskara.
 
Za sada postoji informacija da je pesnikinja i scenaristkinja Emili Balu, koju znamo po radu na seriji Taboo, prihvatila poziv za ovaj projekat. Radnja će samo donekle pratiti roman i centralne likove koje smo već spomenuli, jer se kao glavni akteri spominju jedna žena i četiri muškarca, a za lokaciju je odabrano područje severno od Firence kako prenosi portal CDM.
 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentarisanja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vesti
Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uslovi korišćenja  •  Facebook  •  Twitter
© 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored Moj TV - TV Program za 200+ kanala